Frederikssund Squaredance Forening
15-08-2018 ForsideNy SæsonArrangementerGallerietForeningen

Hvorfor en Squaredanceforening i Frederikssund?

Efter at have danset squaredance i aftenskolen FO i flere år, måtte vi desværre erfare, at på grund af ændrede tilskudsregler, måtte FO lukke i juni 2002.

Der var bred enighed på holdet om, at vi ikke kunne stoppe med at danse af den grund, og den 2 april blev Frederikssund Square Dance Forening stiftet.

Vi danser på et fælles hold hvor både begyndere og øvede danser sammen.

Hvad er Traditionel Squaredance ?

Det er den oprindelige amerikanske folkedans, festlig, sjov og ikke spor svær. Det, der gør dansen spændende, er samspillet mellem musik og figurer, at der bliver fart over feltet og at dansen bliver ”called” af en ”caller”, der i takt til musikken hele tiden fortæller danserne, hvad de skal gøre.

Vi danser kvadrilledanse (squares) rækkedanse (contras) , kredsdanse (mixers)  og andre formationer til livlig amerikansk spillemandsmusik.

Vi danser i almindeligt tøj. Dans og musik og hyggeligt samvær er vigtigere end pynt og udstyr og man er lige velkommen, hvad enten men kommer som par eller alene, man danser alligevel med mange forskellige partnere på en aften.

Mere info:

Formand        Jette Mejer        40277609